Destination

Falkenberg Strandbad

Connect

Historien går långt tillbaka i tiden. Redan 1937 stod den första byggnaden klar på samma plats där vårt nuvarande hotell ligger. Hotellet var byggt i funkisstil och hade en elegant rundad restaurang med stora panoramafönster ut mot havet. Här trängdes soldyrkare från inlandet med statsmän och andra berömdheter. Ett besök på Falkenberg Strandbad förknippades med stil och flärd.

Idag är Falkenberg Strandbad ett av landets mest anrika strandhotell. När vi 2011 fick möjligheten att förvalta denna skatt, startade vi en omfattande renovering. Vi lät ett kolonialt koncept flytta in, mörkt trä, vit puts och mässing ger idag en både tidlös och välkomnande känsla.

Sommartid har Hotellet alltid varit ett självklart resmål tack vare läget mitt på Skrea strand. Vi ville att våra gäster skulle se oss som en destination året om och har därför låtit bygga ett The Retreat Club, vår alldeles egna SPA anläggning som stod klar 2012. Idag har våra vänner på The Retreat Club kammat hem otaliga priser både nationellt och internationellt. Vilket lett till att Falkenberg Strandbad nu är en destination året om.

Retreat Club, där havsbrisen är som skönast ligger Sveriges lyxigaste spa är en fulländad fristad för absolut välmående. En pärla i sval marmor och varm eld. För oss är lyx att sätta guldkant på livet, att stanna upp, ta sig tid att ta hand om sig själv och bara vara i nuet för en stund. För oss är lyx, The Retreat Club. Redan efter några minuter infinner sig känslan av lugn och harmoni.

Restaurangverksamheten är otroligt central för oss, det finns hela tre restauranger med vitt skilda koncept att tillgå för våra gäster.

Famille – Vår huvudrestaurang där vi serverar både frukost, lunch och middag. Vårt köksteam låter sig inspireras av det moderna nordiska köket samtidigt som de hämtar influenser ifrån Frankrike. I Famille har vi en stor scen som gästas av artister, allt för att ge våra gäster en upplevelse de sent skall glömma.

Köket – Vår senaste restaurang som hade premiär i januari 2017 bjuder på så mycket mer än mat, i Köket handlar det om hantverk. Knútur Kristjánsson vår kulinariske ledare ser mat som ett verktyg att förmedla känslor med och har tillsammans med sitt gäng löjligt höga ambitioner för upplevelsen de vill förmedla till sina gäster.

Bistro Mer – Varje sommar slår vi upp portarna till Bistro Mer, en given oas för sällskapen som spenderar dagen på Skrea strand. En solig dag kan det vara uppemot 10 000 besökare på stranden, vilket leder till en fantastisk stämning i Bistro Mer där enklare rätter och rosé vin står högt upp på önskelistan.

Som ni säkert förstår driver vi på Falkenberg Strandbad en otroligt ambitiös produkt där allt handlar om att skapa en gästupplevelse i världsklass. För att lyckas med vårt uppdrag behöver vi passionerade människor som vill vara med och göra skillnad varje dag.

För att säkerställa att vi inte tappar några talanger pga geografiska svårigheter har vi ordnat ett personalboende i anslutning till Hotellet. Ligger det inga tjänster ute i linje med det du söker får du mer än gärna skicka en spontanansökan, vi hör av oss när din drömtjänst skall annonseras.

Kulturen sitter inte i väggarna, den lever i våra talanger!

Vårt arbete styrs mer av värderingar än manualer. Vi sätter alltid de mjuka värderingarna i fokus, både när det gäller gäster och vårt team. Det både syns och känns när du kommer till oss.

Vi uppmuntrar kreativitet och nyfikenhet, och förväntar oss att du tar egna initiativ och kommer med roliga och nytänkande ideér.

Det är din passion, professionalism, och busighet som gör att vi vinner priser, inte våra rum!

Som en del i vårt team får du en rad privilegier!

Utvecklingsmöjligheterna inom ESS är enorma, i takt med att vi växer vill vi alltid utveckla våra talanger för att de skall vara redo för större utmaningar.

Vi menar att utveckling och utbildning går hand i hand, därför skapade vi ESS Academy. Här jobbar vi med att bygga upp det nära och individuella ledarskapet genom utbildning, skapar en kultur som bidrar till en arbetsplats där du som jobbar mår bra men tar även fram olika verktyg som hjälper oss i vardagen.

Vi säljer inte rum vi säljer upplevelser och en känsla. Vi är övertygade om att bästa sättet för dig att kunna förmedla den känslan är när du själv fått ta del av upplevelsen.

Därför har vi även en rad personalförmåner som ger dig fördelaktiga priser, inte bara på anläggningen du jobbar utan på alla våra destinationer. De gäller för dig men även för dina vänner och din familj när du bokar. För oss är helhetsupplevelsen det allra viktigaste, därför reglerar kortet priser även på retreaten, våra restauranger och nattklubbar.

Nu pratar vi endast om de förmåner som gäller alla inom ESS, flera av våra destinationer har dessutom specifika förmåner för sitt team. I Ystad kan du exempelvis hänga med Rosa på Yoga och i Göteborg arrangerar Calle stenhårda konditions pass i statsparken tillsammans med en PT.

Vasagatan 54
411 37 Göteborg Vägbeskrivning

Falkenberg Strandbad

Havsbadsallén 2A
311 42 Falkenberg Vägbeskrivning

FYRI i Hemsedal


3560 Hemsedal Vägbeskrivning

Hotel Pigalle

Södra Hamngatan 2A
411 06 Göteborg Vägbeskrivning

Hotel & Ristorante Bellora

Kungsportsavenyen 6
411 36 Göteborg Vägbeskrivning

MJ's

Mäster Johansgatan 13
211 21 Malmö Vägbeskrivning

The Steam

Ångkraftsvägen
721 31 Västerås Vägbeskrivning

Turbine Hotel

Turbine Hotel
721 31 Västerås Vägbeskrivning reservation@turbinehotel.se +46 21 540 01 00

Villa strandvägen

Strandvägen 1
271 60 Ystad Vägbeskrivning info@villastrandvagen.se

Ystad Saltsjöbad

Saltsjöbadsvägen 15
271 39 Ystad Vägbeskrivning

Jobbar du redan på ESS Group?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@essgroup.se
  • Alice Pålsson
  • Alpar Simon
  • Amanda Gerlach
  • Amanda Moritz
  • Anders Nilsson
  • Angelica Andersson
  • Annie Dorthé
  • Arvid Falk
  • Åsa Appelqvist
  • Bobby Wallén
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor