Destination

Falkenberg Strandbad

Historien går långt tillbaka i tiden. Redan 1937 stod den första byggnaden klar på samma plats där vårt nuvarande hotell ligger. Hotellet var byggt i funkisstil och hade en elegant rundad restaurang med stora panoramafönster ut mot havet. Här trängdes soldyrkare från inlandet med statsmän och andra berömdheter. Ett besök på Falkenberg Strandbad förknippades med stil och flärd.

Idag är Falkenberg Strandbad ett av landets mest anrika strandhotell. När vi 2011 fick möjligheten att förvalta denna skatt, startade vi en omfattande renovering. Vi lät ett kolonialt koncept flytta in, mörkt trä, vit puts och mässing ger idag en både tidlös och välkomnande känsla.

Sommartid har Hotellet alltid varit ett självklart resmål tack vare läget mitt på Skrea strand. Vi ville att våra gäster skulle se oss som en destination året om och har därför låtit bygga ett The Retreat Club, vår alldeles egna SPA anläggning som stod klar 2012. Idag har våra vänner på The Retreat Club kammat hem otaliga priser både nationellt och internationellt. Vilket lett till att Falkenberg Strandbad nu är en destination året om.

Retreat Club, där havsbrisen är som skönast ligger Sveriges lyxigaste spa är en fulländad fristad för absolut välmående. En pärla i sval marmor och varm eld. För oss är lyx att sätta guldkant på livet, att stanna upp, ta sig tid att ta hand om sig själv och bara vara i nuet för en stund. För oss är lyx, The Retreat Club. Redan efter några minuter infinner sig känslan av lugn och harmoni.

Restaurangverksamheten är otroligt central för oss, det finns hela tre restauranger med vitt skilda koncept att tillgå för våra gäster.

Famille – Vår huvudrestaurang där vi serverar både frukost, lunch och middag. Vårt köksteam låter sig inspireras av det moderna nordiska köket samtidigt som de hämtar influenser ifrån Frankrike. I Famille har vi en stor scen som gästas av artister, allt för att ge våra gäster en upplevelse de sent skall glömma.

Köket – Vår senaste restaurang som hade premiär i januari 2017 bjuder på så mycket mer än mat, i Köket handlar det om hantverk. Knútur Kristjánsson vår kulinariske ledare ser mat som ett verktyg att förmedla känslor med och har tillsammans med sitt gäng löjligt höga ambitioner för upplevelsen de vill förmedla till sina gäster.

Bistro Mer – Varje sommar slår vi upp portarna till Bistro Mer, en given oas för sällskapen som spenderar dagen på Skrea strand. En solig dag kan det vara uppemot 10 000 besökare på stranden, vilket leder till en fantastisk stämning i Bistro Mer där enklare rätter och rosé vin står högt upp på önskelistan.

Som ni säkert förstår driver vi på Falkenberg Strandbad en otroligt ambitiös produkt där allt handlar om att skapa en gästupplevelse i världsklass. För att lyckas med vårt uppdrag behöver vi passionerade människor som vill vara med och göra skillnad varje dag.

För att säkerställa att vi inte tappar några talanger pga geografiska svårigheter har vi ordnat ett personalboende i anslutning till Hotellet. Ligger det inga tjänster ute i linje med det du söker får du mer än gärna skicka en spontanansökan, vi hör av oss när din drömtjänst skall annonseras.

Kulturen sitter inte i väggarna, den lever i våra talanger!

Vårt arbete styrs mer av värderingar än manualer. Vi sätter alltid de mjuka värderingarna i fokus, både när det gäller gäster och vårt team. Det både syns och känns när du kommer till oss.

Vi uppmuntrar kreativitet och nyfikenhet, och förväntar oss att du tar egna initiativ och kommer med roliga och nytänkande ideér.

Det är din passion, professionalism, och busighet som gör att vi vinner priser, inte våra rum!

Vasagatan 54
411 37 Göteborg Vägbeskrivning Se sida

Falkenberg - Falkenberg Strandbad

Havsbadsallén 2A
311 42 Falkenberg Vägbeskrivning Se sida

Göteborg - Cheri Lee

Kungsportsavenyen 8
411 36 Göteborg Vägbeskrivning Se sida

Göteborg - Hotel Pigalle

Södra Hamngatan 2A
411 06 Göteborg Vägbeskrivning Se sida

Göteborg - Hotel & Ristorante Bellora

Kungsportsavenyen 6
411 36 Göteborg Vägbeskrivning Se sida

Göteborg - Jimmy´z

Gårda
412 50 Gothenburg Vägbeskrivning Se sida

Malmö - MJ's

Mäster Johansgatan 13
211 21 Malmö Vägbeskrivning Se sida

Marienlyst - Helsingör

Nordre Strandvej 2
3000 Helsingør Vägbeskrivning Se sida

Norge - FYRI i Hemsedal

3560 Hemsedal Vägbeskrivning Se sida

Stockholm - Ellery Beach House Stockholm

Elfviks udde
181 90 Lidingö Vägbeskrivning Daniel@essgroup.se 08-505 637 00 Se sida

Västerås - Steam Hotel

Ångkraftsvägen
721 31 Västerås Vägbeskrivning Se sida

Västerås - Turbine Hotel

Turbine Hotel
721 31 Västerås Vägbeskrivning reservation@turbinehotel.se +46 21 540 01 00 Se sida

Ystad - Villa strandvägen

Strandvägen 1
271 60 Ystad Vägbeskrivning info@villastrandvagen.se Se sida

Ystad - Ystad Saltsjöbad

Saltsjöbadsvägen 15
271 39 Ystad Vägbeskrivning Se sida

Jobbar du redan på ESS Group?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor